Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу


МИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ






Вийшов з друку підручник «Основи нафтогазової справи» як результат спільної роботи кафедри нафтогазової інженерії та буріння Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» та кафедри нафтогазової інженерії та зварювання Національного університету «Львівська політехніка». Мета підручника - ознайомлення здобувачів вищої освіти з об'єктом та предметом подальшої професійної діяльності, формування компетентностей необхідних для розв'язування складних спеціалізованих завдань проектування, застосування техніки та технологій буріння свердловин, видобування, транспортування та зберігання нафти і газу.

Вирішення цих завдань неможливо без знання: історії застосування нафти та газу, розвитку та сучасного стану нафтової та газової промисловості України та світу; геології, закономірностей процесів утворення та будови Землі, факторів формування і залежностей руйнування мінералів та гірських порід флюїдами, а також тектонічними та технологічними процесами; технології будівництва й освоєння нафтових і газових свердловин; видів і методів геофізичних досліджень покладів та свердловин; питань, пов'язаних з експлуатацією нафтових і газових свердловин; видобутку, підготовки нафти і газу до транспортування та їх транспортування до сховищ; зберігання природного газу та нафти і нафтопродуктів; процесів переробки нафти та газу; екологічних проблем і охорони надр при нафтогазодобуванні.

Автори висловлюють щиру вдячність рецензентам за зауваження та цінні поради, висловлені ними під час підготовки підручника до видання. Розуміючи, що уважний і вимогливий читач завжди знайде недоробки та недоліки, автори будуть їм вдячні за критичні зауваження, поради і побажання, спрямовані на подальше поліпшення його змісту.

Бібліографічний опис друкованого видання: Основи нафтогазової справи : підручник / Судаков А.К., Коровяка Є.А., Максимович О.В., Расцвєтаєв В.О., Дзюбик A.P., Калюжна Т.М., Войтович А.А., Яворська В.В. ; М-во освіти і науки України, Нац. техн. ун-т «Дніпровська політехніка». - Львів : Сполом, 2023. - 596 с

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт